Winkelwagen
Due to a holiday, orders placed between February 10th and February 14th, 2024 will be shipped after this period. Thank you for your patience.

Wijnhandel Dielen – Door de jaren heen

Het Begin van een Wijnreis

In 1901 werd de basis gelegd voor onze bijzondere reis in de wereld van wijn met de opening van een slijterij aan de Klaasstraat in Venlo, toen beheerd door een andere familie. Deze reis nam een nieuwe wending in 1959, toen Joep Dielen de winkel overnam. Destijds was het assortiment voornamelijk gericht op gedistilleerde dranken en een selectie Europese wijnen. Deze focus verschoof echter aanzienlijk toen Bert Dielen in 1981 toetrad tot het bedrijf en de nadruk verlegde naar wijnen.

De Groei en Diversificatie vanaf 1991

In 1991 begon een nieuw hoofdstuk, toen Bert zijn expertise verdiepte in wijnen uit Californië en Australië. Gedreven door zijn passie en visie, reisde hij naar de wijngaarden om de wijnmakers persoonlijk te ontmoeten. Dit resulteerde in het zelf importeren van meer dan 20 wijngaarden vanaf dat jaar, een aantal dat in de daaropvolgende jaren snel groeide tot meer dan 80 wijnhuizen.

Opmerkelijke Momenten en Selecties

Ons avontuur begon met Caymus, gevolgd door Spottswoode, Forman, Corison, Philip Togni en Viader. Een memorabel moment in datzelfde jaar was Bert’s bezoek aan Harlan Estate, een destijds beginnende wijngaard die zelden bezoekers verwelkomde. Dankzij zijn vasthoudendheid en een reeks telefoontjes, werd Bert een van de eerste mensen ter wereld die de wijnen van Harlan Estate proefde, een wijngaard die nu een cultstatus heeft bereikt.

De Passie Voortgezet: Een Familiebedrijf in Beweging

Onze passie voor kwaliteitswijnen strekt zich ook uit tot een uitgebreide collectie Rhônewijnen, met een speciale focus op Châteauneuf-du-Pape. Al meer dan twee decennia importeren we wijnen van gerenommeerde huizen zoals Pegau, Vieux Don Jon, Clos du Pape, en Giraud. Ons assortiment is breed en divers, met Port, Duitse, Oostenrijkse, Spaanse, Italiaanse, Zuid-Afrikaanse en Franse wijnen. We zijn trots op onze collectie van meer dan 4000 wijnen, gericht op zowel het midden- als het hogere segment. Sinds 2015 is de derde generatie, Bert’s zonen Guido en Rick Dielen, toegetreden tot het bedrijf. Hun uitgebreide ervaring en kennis, opgedaan door het proeven en reizen, hebben onze expertise verder versterkt. Als familiebedrijf zijn we toegewijd aan het importeren van de mooiste wijnen van over de hele wereld. Met trots en passie vieren we onze meer dan 120-jarige geschiedenis en kijken we uit naar de toekomst, om onze liefde voor wijn nog vele jaren te delen.

NICE TO MEET YOU!

MEET THE TEAM

Alyse Dielen
Web design - Social Media
Guido Dielen
Mede Eigenaar - Magazijn & Voorraadbeheer
Bert Dielen
Eigenaar - Inkoopbeheer
Rick Dielen
Mede Eigenaar - Verkoopbeheer
Zion van Ewijk
Chef Likeur